Välj en sida
Träna överkroppen utan redskap

Vilken träningsform är den mest effektiva?

Man har inte alltid tid för träning, jobbet kanske kommer i vägen eller så vill man ha mer tid för barnen. Dock vet vi att träning skulle behöva bli en naturlig del av vardagen, inte bara för att vi inte ska bli sjuka utan för att vi ska må bra också.

Min filosofi är att träningen ska bli en del av vardagen och på ett så effektivt sätt som möjligt göra så att jag mår bra utan att ta för stor del av vardagen. Därför kom jag in på tankarna vilken som är den mest effektiva träningsformen.

Jag har testat på många olika träningsformer som gym, gruppträning, hemmaträning och idrott. Alla träningsformerna har gett resultat på olika sätt men det kommer alltid tillbaka till är att det tar väldigt mycket på min fritid.

Man bokar upp sig kvällar, helger och kanske får in ett träningspass på lunchen på jobbet men det måste alltid kompromissas med annat jag även skulle vilja hinna med.

När det kommer till dessa tillfällen brukar jag tänka tillbaka till något som min far alltid har sagt, den bästa träningsformen är den som blir av.

Det kanske låter klyschigt men jag tror ändå att det ligger en viss sanning i det. Jag tror att om man har mycket i livet och man vill få in träningen så ska man värdesätta det lilla och inte försöka träna på elitnivå från start.

Skulle det vara så att hemmaträning som passar in, fine, då är det den mest effektiva träningsformen för det är den som blir av.

Så just nu har jag försökt lägga in den träning som jag känner att jag hinner med och som passar in i min vardag. Vissa kvällar betyder det att jag tränar med träningsband på kvällen och nästa att jag får ett löppass på en lunch. Viktigt att påpeka är väl att man alltid ska ta i så mycket man kan när man väl tränar men det ser jag som en självklarhet.

Det jag vill komma tillbaka till är att alla träningsformer har sina fördelar men hänger man upp sig på vilken som ska vara den effektivaste tror jag att man är fel ute.

Jag tror att vi alla ska försöka bygga upp träningspassen utifrån våra förutsättningar och vår vardag. Att vi helt enkelt ser till att den blir av och att vi har tid över till allt annat vi värdesätter i vardagen.

Med det sagt så önskar jag er all lycka med träningen och hoppas att ni hittar den träningsform som passar er.